Tuesday, 29 November 2011

. UKKM . UKKM . UKKM . UKKM .

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Assalamualaikum para blogger yang hensem dan comel sekalian . I rasa da lame tak post entrie untuk santapan korang yang tengah boring, tengah makan, tengah minum, tengah blogwalking *kaulah tuh :P , tengah bla, bla, bla, bla. Hahahaha, okey nak citer something special okey ?

Semalam I ade UKKM kat MRSM Besut, hai angguk-angguk geleng-geleng tuh tahu ke ape maksud UKKM tuh ? okey, meh sini nak cakap, UKKM ialah Ujian Kecenderungan Kemasukan MARA . MARA tau tak ? Kalau tak tau, mmmmh, memang tak tau nak cakap ape. Ujian tuh I buat kat MRSM Besut. Semalam saya komen (dalam facebook) dengan kawan mase sekolah rendah kat Terengganu dulu, jom tengok dia cakap ape :)) .

-facebook-
Tempat yang I exam tuh memang jauh tapi kakak saya study kat situ, tu pasal amek kat situ . Senang sikit, nak tanya ape-ape.

Okey stop kat situ. Nak citer pasal exam tuh pulak. Exam tuh ade Math , Science, dengan Soalan Keperibadian. Math tuh, Ya Allah, memang susah giler berbanding dulu. I admit, memang tak buat latihan satu pon ! Dulu senang jew, kalau ingat 2 atau tiga jew I salah paper 1 . Tapi bila lama tinggal kan dia, memang otak dh jadik BLANK, BLUR, nan ape semua lah. Kat tepi kanan I Azhan Aziz, my schoolmate , kat kiri pulak budak sekolah lain tapi tak kenal, belakang pulak ialah Aisya Salim. 


Aisya: Aisya, saya tak jumpe awak pon mase exam tuh, saya selalu toleh kat awak..tapi sayang, tolehanku tak dibalas :( .

KEPADA MATEMATIK:

Matematik, saya sayang awak sangat-sangat. Kalau boleh saya nak belajar pasal awak jew tau! Saya merayu, janganlah bagi otak saya blank dengan awak, tolong jangan bagi saya menyampah dengan awak ek ? Saya janji akan ingat awak selalu :) . Awak tau tak, dulu awak sahabat karib saya, dimana ada saya, disitu ade kalkulator. Saya selalu ade disamping kalkulator, kini diri saya dah di BLOCK oleh facebook dan blog.
INSAN yang menganggap MATEMATIK sebagai sahabat...kini dah jauh daripada saya... Mase jawab exam tuh, saya dah tak boleh ingat semua formula yang awak bagi kat saya. Saya rasa sangat-sangat bersalah dengan awak :( .

Science, soalan senang. Ade boleh jawab, ade ta boleh jawab. Tapi sikit jew laa, yang I tak boleh jawab. Hmmm, Science pulak saya rase tenang nak jawab...


Hah, pasal Solan Keperibadian nie, memang I rase nak ketawa kuat kuat, biar satu maktab tuh dengar yang aku suke sangat jawab Soalan Keperibadian . *eksyen jew lebih, nak satu maktab dengar konon! menyampah lah ~

Hahaha, okey lah . I nak pergi dulu yaaww, nak blogwalking, nak edit blog, nak follow korang yang bace blog I, nak kirim cinta + kuih muih kat shoutbox orang lain dengan nak komen entrie orang lain . :)

Chow ek !








NOTA CINTA : HARAP DAPAT MRSM . Boleh I sambung pelajaran dekat tempat yang lebih bik I guess :) . Pray for me ;D











Thursday, 24 November 2011

RM100 + saya = PM !

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Assalamualaikum dan salam satu blogger kepada semua pembaca blog yang saya sayang sangat-sangat ! Merujuk kepada tajuk, mesti awak semua dah tau ape yang saya nak tuliskan ? Ape? Tak tau ?, meh sini nak gitau, tapi jangan lari tau ! Baca sampai habis !! Kalau tak, tanak kawan ! Acece, gurau jew =) !

Hari nie sekolah saya buat majlis untuk bagi duit RM100.00 TUNAI kat semua pelajar Form 1 - 4 . SEMUA okey, TERMASUK la saya nie. Masa mula-mula simpang ke Dewan Besar, kete memang banyak giler-giler ! Sesak, panas, n macam2 lagi lah. Pastuh, umi saya pegi parking kat SK Kamil 2, kalo tak silap. *saya tak hafal nombor sekolah . sebab ade tiga SK rendah kat sana *

Lepas siap parking, saya dan umi jalan masuk dalam Dewan Besar . Actually manyak lagi nak citer tapi masa tak mengizinkan !

Nanti saya update balik ! Nak tolom umi jap !! :)
Chill babe =)

Wednesday, 23 November 2011

♥ Happy ♥ Birthday ♥ To ♥ My ♥ Lovely ♥ Mother ♥

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
(: Assalamualaikum | Salam Sejahtera kepada semua readers yang comel + hensem di luar sana .
Sebelum eyda pergi dengan lebih lanjut tentang Happy Birthday Umi , eyda nak ucapkan tahniah kepada pemain bola sepak Malaysia atas kejayaan anda pada malam tadi . Kepada pemain bola sepak Indonesia pulak, jangan lah tertekan yee, adat lah tuh bagi sesuatu permainan ada yang menang ada yang kalah .. Walaupon , malam tadi kire fes time lah eyda tengok bola, memang rase nak nangis sangat-sangat sebab bola menang !
Debaran memang terasa :( ! Patut lah ramai orang suke tengok bola kan ?
TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA LOVE YOU MUCH MUCH MUCH LAH!
Seterusnya, eyda nak ucapkan Happy Happy Happy Birthday kat my Lovely Umi yang sporting tapi garang nie ! Umi, sebenarnya, kitorang nak beli hadiah kat umi TAPI

HUJAN :((  
Hmmm, tapi jangan bimbang . Walopom takde hadiah, kitorang nak bagi SPECIAL SUPRISE kat umi ku sayang ! Wait for us yaa !
Okeylah kite stop kat sini dulu yee ?
Byee- Byee !
Love You All Damn Much lah !!


(: BOLA V.S BIRTHDAY :)
AQILA ASNIDA NAQIUDDIN NASRUDDIN AIN IQBAL

 

Monday, 21 November 2011

Babysitter v.s Lady Boss ! :))

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Assalamualaikumwarohmatullohhiwabarokatuh ..
Yang berusaha, Asnida Ridzuan selaku admin blog eydamylove, serta rakan-rakan blogger yang saya sayangi dan dikasihi sekalian.
\ tak payah ngade-ngade nak jadik juruacara entrie oke! Meluat aku / 

Okey, pada malam yang hujan lebat ini, saya selaku admin ingin mengatakan bahawa saya telah dinaikkan pangkat sebagai Babysitter dan juga Lady Boss di rumah dan cc ! \kau hado ? / Tak nak tau ke sebab nye nape ? Sebab umi saya telah mengikutin rombongan ke Langkawi selama empat hari tiga malam. Jadik saya larr yang kene jaga adik-beradik yang kecik + besar kat rumah tu. Mujurlah kakak saya dah balik :) ! Boleh lah kami sama2 jage adik adik kitorang ! Hahaha.
Tadik, sebelum Umi saya pergi (kitorang anta umi kat ### sebab bas tunggu kat sane) , adik perempuan bongsu saya sempat lagi karaoke . Maklumlah, suara pon mengalahkan Mas Idayu siot ! Jeles la tuh :) .

Ha'a, pasal Babysitter nih, mungkin saya dengan kakak lah kene ambik alih semua lah kan tugas umi kat umah nih. Saya jadik Lady Bos start pagi sampai malam, kemudian, dalam pukol suploh, saya jadik pulak Babysitter. Jaga + Main + Buat Susu + Tengok CD + Karaoke dengan adik-adik saya yang lain. 

Pasal Lady Boss pulak, saya lah yang kene jaga kedai umi saya nie. 
Tapi takpelah, saya tak kesahpon kalau setakat 4 hari ! Hahahaha.
Okeylah hujan yang turun nie memang memaksa saya membekukan otak yang dah kekeringan idea nih. Betul, saya sah takde idea, awak ada idea  tak ? Jom kite tukar otak nak ? Saya nak pinjam otak awak!

Tik tok tik tok tik tok, 2 minit lagi dah nak pukul 1 pagi. Saya blah dulu yek ?
Bye bye ! Love You damn much !


Ops, lupe pulak nak menunjuk , saya beli CD Alamak Toyol !! Kalau awak dah tengok senyap. Saya nak menunjuk kat orang yang tak tengok lagi jew !! :)

Jujur saya dah kering idea, maaf entrie malam nie sangat membosankan !

 

Sunday, 20 November 2011

Contest Blog Simple But Awesome !

1 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Saya ditagged oleh Mun . Jadik, saya rase nak tengok lah ape hadiah misteri yang ditawarkan sampai ramai yang tagges-tagged nieh. Bila saya tengok, saya sendirik pon jadik berminat nak join .
Okeylah, awak ? S.A.Y.A ??? Yee , awaklah, yang tengah baca blog eydamylove nih, nak tengok tak hadiah ? *Nak, nak, nak ! :)) 

KAMU (K) : Hadiah menarik tapi syarat dia ape ??

Eyda : Syarat ?? Tuh kat bawah ! :))

 
 - A Malaysian blogger - Mesti ada blog - Follow blog ini ( tak wajib ) - Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali - Tag rakan blogger ( tak wajib ) - Paste link entry di tapak komen
 Haa , korang dah tengok kan hadiah + syarat yang ditawarkan , kan, kan , kan?
Berminat ke tak ?
Kalau berminat, jom ramai-ramai sertai Contest nie !

Eyda tagged >  Aisya Salim .

Friday, 18 November 2011

♥ Selamat ♥ Bercuti ♥ Cuti ♥ Cinta ♥

3 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
(: Assalamualaikum | Waalaikummussalam :)

First and foremost , Eyda nak ucapkan Selamat Bercuti atopom Happy Holidays kat semua blogger di seluruh negara dan nusantara :) . Korang tak dek merancang ke ngan umi dan abah korang nak pegi jenjalan nanti cuti   nie ? Mane lah tau nak menghilangkan stress dan tention belajar selama 10 bulan tahun nie. Ataupon nak mengeratkan hubungan silaturrahim dengan famili , ye tak ? Umi dan abah eyda cakap dia nak bawak kitorang pegi bercuti kat Kuantan , katenye nak main-main air kat Bukit Gambang WaterPark . Tapi tak tau lah jadik ke tak. Manusia kan pandai merancang, tapi Allah yang tentukan :) . Tapi Eyda harap jadik lah boleh nak berendam dalam air tuh lame-lame . hahaha :) .

 Okey , sebelum pegi jauh lagi, Eyda nak ucapkan tahniah | congrate kat adik Eyda atas kejayaan nya dalam UPSR tahun nie. Walaupon dia tak berjaya dapat 5A, tapi eyda berbangga dengan kejayaannya tu . Nak tengok dia tak ?

 Jap ekk, nak uplod jap ::

Budak UPSR tahun nie
Saya tak kisah lah dia dapat berapa pon, act , memang sedih ngan keputusan dia, tapi budak lelaki kan ?? Kite sedih , dia tak sedih pon. Adoyai .

Memandangkan result UPSR dah keluar . Macam mane dengan result PMR saya ekk ?? Dalam hati tertanya-tanya jugak . \aku dapat ke tak hah ??/
Mak aih ,, debar dup dap dup dap lah . Macam mane ngan hari ambik result hah ?  Aku dapat ke tak straight A ?  Macam mane pulak dengan MARA ?? SBP ??
Awak yakin boleh ?? :A.W.A.K: , ye awak lah !  Cakap jew sal PMR nie , semua pelajar Tingkatan Tiga berdebar-debar. Tipulah sape yang tak berdebar langsung tuh. Memang Eyda tabik spring lah kat kamu tuh:) !!


: SOALAN CEPUMAS :

KAMU (K) : Berape target Eyda PMR tahun nie ?

E : Target 6A ke atas ! Tapi kalau boleh 8A pon dah syukur Alhamdulillah :).


K : YAKIN BOLEH ?


E : Heyy, kalau Malaysia Boleh , Eyda pon mesti BOLEH !!


BLUR , BLUR , BLUR , BLUR , BLUR .


...............................................................


Siaran terganggu !!!












































Oh yaa ! Lupa nak cakap, semalam sekolah Eyda buat Perhimpunan Terakhir kat sekolah ::


1. Sebab nak bagi surat (duit RM100) tuh. Terima kasih PM !


2. Nak bagi tau supaya Selamat Bercuti dan jaga diri masing-masing.
SEBAB , kat Kelantan akan terjadik banjir . Maybe teruk kot !


Jadik tugas anda ??
Jaga diri sendiri dan utamakan keselamatan dimusim tengkujuh tahap tujuh per tujuh nie yee ! Tak pasal - pasal bila anda kena masuk wad, saya jugak pergi lawat . * bajet pegi lawat orang :)) . 



Okey lah , got to go yah !


Jangan lupe komen tau ! Saya suke orang komen saya :))


SELAMAT BERCUTI :)





[11 11 11] 1st Giveaway Myna

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Klik Sini yee !
Saya tagged : Aisya : Kak Teha  : Kak Qila :

Monday, 14 November 2011

Have A Nice Day At KOta Bharu Kelantan.

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :)
Selamat malam kepada semua blogger-blogger yang saya sayangi .
Malam nie saya nak citer kat kalian tentang masa-masa yang sangat gembira kelmarin . Okey saya start.
LOADING
|||||||||||||||50 %
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||100 %

:: DEKAT KEDAI ::

Petang kelmarin, dalam pukul 2 ++ laah, umi saya cakap kat adik saya(adik bongsu yang berumur 2 tahun) , umi cakap nak bawak pegi ke sesuatu tempat. Mase tuh saya tengah online facebook dengan blog. Tapi, tak post ape-ape pon. Just look and see n off balik. Saya pon, dengan buat muka cutecute gitu cakap kat umi, Umi, da nok gi jugok. Umi nok gi mano? Mesti umi nok gi Kota Bharu nie.. Umiiii, nok gii. Pleaseeee.. Umi pon cakap, nak pegi boleh, tapi tutup semua komputer nan plug tuh. Saya pon balas Okey , ^_* . Dalam hati dah ade taman sebab umi nak bawak pegi Kota Bharu. Sebenarnya happy sebab dah lame tak jenjalan nan keluarga. Semalam semua family saya join, kecuali abah dengan kakak sulung eyda. (Abah pegi Kuala Lumpur, ambik barang. Kakak pulak, duk kat maktab. Hari Jumaat baru balik).

:: DEKAT RUMAH ::

Disebabkan kakak saya duk kat maktab, maknanya semua tanggungjawabnya dah turun kat saya. Jadik, balik terus teriak nan dorang agar pegi mandi ape semua. Bila dorang tengah mandi, saya pulak pegi iron baju kurung saya. Siap tuh, terus gi mandi.

BLA BLA BLA BLA BLA :))

Dalam pukul 3.30 kitorang dah siap pakai, comel2 ape semua.Bila dah siap nak pakai kasut, umi cakap nak tunggu orang hantar set karaoke dulu. Kitorang pon tunggu lah. Lama siot . Tapi takpelah.... tunggu punye tunggu, datanglah abang/pakcik dua orang hantar set karaoke uh. Umi pon suruh diorang pasang semua tuh, lama la jugak. Saya sendirik pon boring. Disebabkan abang / pakcik tuh pasang lama, saya dengan adik perempuan pon ambik mekap, calit2 kat muka nie. Tema saya semalam warna biru, dah nak sama dah dengan bumbung TESCO. Tapi comel saya lagi lah. Hehehe, takde lah kidding je. Saya pakai eyeshadow biru, adik perempuan saya pon pakai warna biru. Saya pakai sikit je, ringan2 jew lah.. Tapi nampak jugak lah.. Lepas semua dah siap, kitorang pon bertolak lahh.

:: KAT TESCO::

Kitorang pon masuk. Adik bongsu eyda nampak jew terus mende(permainan budak2 yang goyang2 bila buh duit :)) nie terus jerit-jerit nak naik mende tuh. umi pon letak lah dia . Tenang + gembira bila umi turutkan keinginan . Adoyai. Lepas tuh, naik atas , pegi kat bahagian CD . Hajat dihati nak beli citer hantu yang up to date . Cari citer Alamak Toyol, tapi tak jumpe. Ade tu memang lah ade. Tapi toyol zaman 60-han. Tak mo lah tengok. Dah la toyol pon buruk.. hahaha. jahat kan ? memang pon. Mmmm, tengah usha2 CD tuh, eyda beli jugak buku nie 




     Best jugak lah citer nie, tapi saya tak khatam lagi pom. :)

Adik saya pulak cari CD. Banyak giler CD kitorang beli. Citer al-Hijab, Pocong ape entah, Tom & Jerry, Upin & Ipin, Dhoom 2 . Banyaklah, tak larat nak citer. Pas tu, time yang saya geram uh, ade dua orang akak yang jage kat CD tuh asyik tengok jew kat saya dengan adik yang lain. Tapi saya buat tak tau jew.. Lepas tuh, kitorang pergi kat Tesco. Umi bagi lampu hijau kat kitorang pilih ape yang nak. Memang sakan lahh.. Happy giler kelmarin..  LEpas siap ambik and bayar , umi ajak turun bawah pastuh gie makan makan kat A&W. Lepas pilih tempat + order + bayar + makan :)) mmmm, yummy lah ! Saya ajak umi pegi kat booth selendang . Hajat dihati nak cari pashmina warna merah.. tapi takde. Saya pon beli jew pashmina wane putih + bunga biru.. Labuh siot. tapi takpelah, nanti saya tengok tuto ka youtube :) . hahaha. Balik tuh, letih siot ! Tapi happy lah sangat2. Malam tuh, lepas saya tengok citer Vokal Bukan Sekadar Rupa tuh. Adik saya ajak tengok citer al-hijab . Citer tu takut jugak lah.. Tapi tau2 laa, saya sendiri pon perasan cool jew depan tv.Alih-alih, bila citer tu dah abis, nak pegi dapur pon takut sampai terlari-lari masuk dalam bilik umi.. hahaha. Masuk tuh, ingatkan nak pasang citer Pocong. Tapi, tak :( sebab adik dah keluar air mata dia sikit .takot tengok hantu la katakan. Nak tau umi pasang citer ape ? Citer Tom n Jerry. hahaha. Okeylah. Time to story dah habis. Saya chaw dulu ek? Time kasih sebab sudi meletihkan tangan anda untuk scroll ke bawah :)) oke ? Got to goo :))