Monday, 14 November 2011

Have A Nice Day At KOta Bharu Kelantan.

Selamat malam kepada semua blogger-blogger yang saya sayangi .
Malam nie saya nak citer kat kalian tentang masa-masa yang sangat gembira kelmarin . Okey saya start.
LOADING
|||||||||||||||50 %
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||100 %

:: DEKAT KEDAI ::

Petang kelmarin, dalam pukul 2 ++ laah, umi saya cakap kat adik saya(adik bongsu yang berumur 2 tahun) , umi cakap nak bawak pegi ke sesuatu tempat. Mase tuh saya tengah online facebook dengan blog. Tapi, tak post ape-ape pon. Just look and see n off balik. Saya pon, dengan buat muka cutecute gitu cakap kat umi, Umi, da nok gi jugok. Umi nok gi mano? Mesti umi nok gi Kota Bharu nie.. Umiiii, nok gii. Pleaseeee.. Umi pon cakap, nak pegi boleh, tapi tutup semua komputer nan plug tuh. Saya pon balas Okey , ^_* . Dalam hati dah ade taman sebab umi nak bawak pegi Kota Bharu. Sebenarnya happy sebab dah lame tak jenjalan nan keluarga. Semalam semua family saya join, kecuali abah dengan kakak sulung eyda. (Abah pegi Kuala Lumpur, ambik barang. Kakak pulak, duk kat maktab. Hari Jumaat baru balik).

:: DEKAT RUMAH ::

Disebabkan kakak saya duk kat maktab, maknanya semua tanggungjawabnya dah turun kat saya. Jadik, balik terus teriak nan dorang agar pegi mandi ape semua. Bila dorang tengah mandi, saya pulak pegi iron baju kurung saya. Siap tuh, terus gi mandi.

BLA BLA BLA BLA BLA :))

Dalam pukul 3.30 kitorang dah siap pakai, comel2 ape semua.Bila dah siap nak pakai kasut, umi cakap nak tunggu orang hantar set karaoke dulu. Kitorang pon tunggu lah. Lama siot . Tapi takpelah.... tunggu punye tunggu, datanglah abang/pakcik dua orang hantar set karaoke uh. Umi pon suruh diorang pasang semua tuh, lama la jugak. Saya sendirik pon boring. Disebabkan abang / pakcik tuh pasang lama, saya dengan adik perempuan pon ambik mekap, calit2 kat muka nie. Tema saya semalam warna biru, dah nak sama dah dengan bumbung TESCO. Tapi comel saya lagi lah. Hehehe, takde lah kidding je. Saya pakai eyeshadow biru, adik perempuan saya pon pakai warna biru. Saya pakai sikit je, ringan2 jew lah.. Tapi nampak jugak lah.. Lepas semua dah siap, kitorang pon bertolak lahh.

:: KAT TESCO::

Kitorang pon masuk. Adik bongsu eyda nampak jew terus mende(permainan budak2 yang goyang2 bila buh duit :)) nie terus jerit-jerit nak naik mende tuh. umi pon letak lah dia . Tenang + gembira bila umi turutkan keinginan . Adoyai. Lepas tuh, naik atas , pegi kat bahagian CD . Hajat dihati nak beli citer hantu yang up to date . Cari citer Alamak Toyol, tapi tak jumpe. Ade tu memang lah ade. Tapi toyol zaman 60-han. Tak mo lah tengok. Dah la toyol pon buruk.. hahaha. jahat kan ? memang pon. Mmmm, tengah usha2 CD tuh, eyda beli jugak buku nie 




     Best jugak lah citer nie, tapi saya tak khatam lagi pom. :)

Adik saya pulak cari CD. Banyak giler CD kitorang beli. Citer al-Hijab, Pocong ape entah, Tom & Jerry, Upin & Ipin, Dhoom 2 . Banyaklah, tak larat nak citer. Pas tu, time yang saya geram uh, ade dua orang akak yang jage kat CD tuh asyik tengok jew kat saya dengan adik yang lain. Tapi saya buat tak tau jew.. Lepas tuh, kitorang pergi kat Tesco. Umi bagi lampu hijau kat kitorang pilih ape yang nak. Memang sakan lahh.. Happy giler kelmarin..  LEpas siap ambik and bayar , umi ajak turun bawah pastuh gie makan makan kat A&W. Lepas pilih tempat + order + bayar + makan :)) mmmm, yummy lah ! Saya ajak umi pegi kat booth selendang . Hajat dihati nak cari pashmina warna merah.. tapi takde. Saya pon beli jew pashmina wane putih + bunga biru.. Labuh siot. tapi takpelah, nanti saya tengok tuto ka youtube :) . hahaha. Balik tuh, letih siot ! Tapi happy lah sangat2. Malam tuh, lepas saya tengok citer Vokal Bukan Sekadar Rupa tuh. Adik saya ajak tengok citer al-hijab . Citer tu takut jugak lah.. Tapi tau2 laa, saya sendiri pon perasan cool jew depan tv.Alih-alih, bila citer tu dah abis, nak pegi dapur pon takut sampai terlari-lari masuk dalam bilik umi.. hahaha. Masuk tuh, ingatkan nak pasang citer Pocong. Tapi, tak :( sebab adik dah keluar air mata dia sikit .takot tengok hantu la katakan. Nak tau umi pasang citer ape ? Citer Tom n Jerry. hahaha. Okeylah. Time to story dah habis. Saya chaw dulu ek? Time kasih sebab sudi meletihkan tangan anda untuk scroll ke bawah :)) oke ? Got to goo :))

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. banyak gila cd dea beliii >.< pos la satuuuu :D

    ReplyDelete
  2. Hahaha :))
    Kak Wana, nak pinjam CD mane ?
    Boleh laa, eyda pos nanti :)
    Kasi alamat ..
    (gurau saja)

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!