Thursday, 8 October 2015

Final Exam Habis! Yeay! :D

Assalamualaikum dan hai guys!


Aaaaaaaaa. Lamanya tak singgah sini..... Sejak dah ade WeChat, Instagram, dengan Facebook *lamenya* , blog diabaikan terus ya? Haiiiiilah Cekda~


Takdelah, aku tengah mood relax-relax nie ha, sebab, finally final exam dah habis untuk sem keempat aku kat Asasi Uia nie haaaaa :') Sem nie aku amik 5 subjek je. English, Social Studies, Public Speaking, Study Skills, dengan Research Skills. Tapi yang ade final exam dua je, English dengan Social Studies. Sebenarnya, kadang2 suka dengan Uia nie, kadang2 geram pulak dengan Uia nie haaa. Sebab? Hmm. Sebab ena ambik Bi lah...


Aku nie haaaaaa, hmm. Takpelah, malas nak menambah benda negative, takut aku takde mood, takde semangat nak meneruskan pembelajaran ape semua. Relax lah Cekda, In Sha Allah exitnya nanti!! Hmm. Aku pon harap-harap macam tula... Aku nak sangat program Asasi aku nie takde kena extend2 lagi.. Nak cakap aku tak pandai kan, tak jugak. Nak kata aku pandai gila-gila pon tak jugak. Moderate je. Tengah-tengah je.


By the way, korangggg!! Aku tak sabar gila nak balik rumah esok, aku balik dah banyak kali weh sebelum Hari Raya Haji Aidil Adha tuuuu. Lepas tu, dah tak boleh balik, sebab tiket balik Kelantan memang buat aku "sembur" duit makanan aku untuk seminggu makan aku kat UIA tau. Kawan-kawan aku kat sini macam cop aku nie jenis berkira, jimat, kedekut? Nooooo! Kalau kawan-kawan kat sekolah aku dulu kenal lah aku punya boros macam mana, sehari umi bagi duit pergi sekolah RM10.00 per day. Orang lain, bawak RM5 gitu je.. Aku beli ape? Of course makanan, simpan duit untuk tabung memang takde, memang bagi sepuluh, habis sepuluh lah! 


Punya teruk perangai aku kan? Tapi, aku pikir kat sini, nanti susahkan umi abah aku. Memang lh umi boleh je bagi, tapi entahlah, maybe sebab jauh dari Umi Abah kot buat aku jadik macam nie. Rasa macam, "Umi bagi duit kat aku, senang2 je aku guna duit nie pakai beli benda yang takde faedah! :( Sebab tu lah, kat sini aku makan sekali je weh. Aku makan tengah-tengah je. I mean, makan dalam lingkungan tiga ke tujuh gitu lah.


Aku pernah cakap kat dia, aku nak diet. *Kononnya :P* Tapi dia cakap, gemuk lah Eyda kalau makan berat petang, orang makan berat pagi lah.... -__- Hahahahahaha Kan? Kalau makan pagi, nanti aku lapar lagila :'( So, kalau pagi-pagi gi kelas gitu, aku just minum air kosong, atau minum Milo je. Lepas habis kelas petang tu, aku belilah heavy meal tu. Dalam malam, kalau lapar, makan maggi atau Biskut cecah dengan Milo je~ Siap~ 


Aku kan tak balik raya hajiii, lepas tu, balik dengan kakak.. Lepas tu, tengok abah cakap ape kat kakak nie haaaa. Hahahahahaha. 


Kalau nak baca lagi, haaaaaa, klik je gambar nie, nanti boleh baca kat Instagram aku~ Hahaahahah

Abah tau lah aku nie macam mana haaaaa. Tapi dulu masa sekolah menengah dulu aku memang makan banyak la.. Kalau abah bawah pergi makan kat luar je, mesti kakak aku dengan adik aku makan tak habis. Aku kan perut MDPP, aku lah yang kena habiskan makanan dorang. Lepas tu abah cakap, "nanti gemuk lah eyda. Orang dah tak panggil Eyda dah, orang panggil Mekda Gemuk??" -________-" Sabar jelah dengan abah nie haa. Hhahahahaha :D 
























Yeah, nie semua gambar sebahagian yang aku lalui sepanjang sem nie~ :D AKu rasa sampai sini je lah kot? Nak citer ape lagi? hahahahhhahahah 


Nota Hijau: Sayangilah guru anda~ :)

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. Aaaaaa gemuk sungguh ko? Sero kurus dah. hahahahahahah

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!