Monday, 21 April 2014

Pustaka Awam Cawangan Pasir Puteh Kelantan

Hai. Assalamualaikum~ 


Sekarang nie aku ade kat Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan (PPAK) kat belakang Majlis daerah Pasir Puteh. Hehehe. Fuhhhhhhhhhh, nie first time aku datang sini weh~ Hahaha


Takdelah, sebenarnya aku pergi sekolah tadi dengan classmate aku. Sebab aku nak amik cop Disahkan Benar kat sijil-sijil aku untuk kemasukan ke tutttttttttttttttttt dengan PK KO sekolah aku dulu.. Aku datang sini dengan Aishah Hosin~ Kitorang dah mesej ape semua, so dah cadang nak datang sini sama-sama.. Lagipong, aku nak jugak datang jumpa dengan Umi, Cikgu Zaidah sebab ade aku konfuse pasal Universiti yang aku nak pergi nie.. So, bila aku dah pergi sini, terjawablah semua persoalan tentang yang aku tak faham tuh... Lepas jumpa Umi, aku jumpa dengan Cikgu Rahimah, sebab nak tanya pasal anak Cikgu yang pernah sambung belajar kat tempat yang aku akan belajar nanti.. nanti k? Nie pong tak tau lagi, sebab nak tau semua keputusan keluar dulu lah...


Hmmm. Lepas dah dengar balik dari Cikgu Rahimah, aku pong pergi balik kat Umi Zaidah, citer kat dia tentang yang kitorang dengar dari Cikgu Rahimah tuh... Lepas tuh kitorang terus pergi Pasir Puteh kat CIMB untuk buat bayaran collect service bla3 tuh... Masalah timbul kat sini bila aku lupa nak print surat yang ade Collect Service tuh! LEpas tuh aku mesej Ika tanya dia kat mane, dia cakap lah dia ade kat Pustaka nie. Dia cakap yang Internet kat sini pong ade~ Yang pasti PERCUMA wooooo! Heheheheh


Typical of Malaysian lah suka barang free kan? Hehehehe. Printer pon ade? So, kitorang terus cadang nak print kat sini semua barang-barang yang perlu print tuh.. Tapi masalah timbul pulak kat Pustaka nie, iaitu, kat sini ade bilik khas untuk online atau guna komputer, tapi kalau nak print, kena print kat luar sana nuuuu. Tapi aku lupa bawak pendrive! What a fish?? Gila. So, aku dah pujuk Pustakawan tuh mintak nak guna komputer kat komputer server, tapi dia tak bagi.. Nasib baik lah ade pakcik yang ade kat situh jugakkkk, aku pong mintak nak pinjam pendrive dia jeeee. Hmmm. 


Ops! Aku ade banyak lagi nak citer dengan korang, tapi aku rase better stop kat sini kot~  Sebab ade dua orang budak yang duduk kat belakang aku nie tengah usha aku taip ape kat blog~ hahahahah. *ehemmmm, buke Ika nga Aishah~ Ore lain~ Wakakakakakaka :D


NOTA HIJAU: 
24/4 Tarikh Semakan ke Matrikulasi dah bukak.
25/5 Daftar Matrikulasi yang kita dah dapat.

24/4 Semakan ke Tingkatan 6
5/5 Daftar masuk ke Tingkatan 6 
Bye~

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

Post a Comment

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!