Tuesday, 14 August 2012

[ Entry Bergambar ] - Hubungan Erat Adik-Beradik :D

Air dicincang takkan putus okayyy?
Nik Nur Aisyah binti Nik Ramani : Wehh, nie link blog Kak Mira Model nie..
Aku bagi link hok adik dia masuk Yezz! tuhh ,

_______________________________________________

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada bloggers dan readers !
Korang aku nak post pasal entrie yang menyakitkan ati aku nie. Dan, bila time ramadhan macam nie, aku sure ramai yang sakit ati macam aku jugak kan?

Okayy, meh sini aku citer satu-satu.

_____________________________________

Pada satu masa yang indah, (lepas waktu berbukak) aku dengan selamba badak pegi kat kedai rumah aku. Ape lagi kalau tak bukak youtube and bukak blog kann? Mata aku terjah satu demi satu perkataan dari blog ke blog lain !

JENG JENG JENG !!!

Boommm !

Boommm !!

Boommm !!!

Boommm !!!!

Boommm !!!!!

What the huuu sume nie ?
Tak lain tak bukan orang kat kampung aku campak bedil/ mercun/ benda yang mengeluarkan bunyi yang kuat la weyy !
Actually, dia lempar 3 kali jee. Tapi sume kuat woo! Nak tercabut gegendang telinga aku. *bajet belajar Sains dan Biologi :P* Mase fes time dengar, mahu tak terhenjut badan aku nie. Terkejut leeee wey.. Pastuh aku dengar suara manusia yang tengah gelak-gelak dalam nada yang menyakitkan hati ! Aku tauu diorang sengaje je lempar mercun nak family aku bagi respons letteww. Sebenarnya, kat depan kedai aku nie ade kerusi, so diorang selalu lah lepak-lepak malam. Kalau duduk sekadar duduk tak kesahh, tapi diorang bising! Duduk pulak dalam tempat gelap. Jadik, umi aku pon bukak lampu kat depan kedai tuh. Tujuan nya??????

*perlu ke ade tanda tanya sebanyak tuh? :P*

Alaa, taknak kasi diorang duduk kat situh le. Diorang ape lagi, konon protes laahh dengan tindakan yang umi aku buat tuh, dorang ape lagi, amik Buah jambu merah kat depan rumah aku tuh, diorang lempar kat cermin kedai rumah aku! What de hell betol kan? Dah lah kurang ajar! Mak bapak memang tak ajar korang cara untuk beradabkan? Agak kasar disituh. Tapi, cuba korang pikir, kalau mak bapak diorang ajar betol-betol, anak takkan jadik macam tuh lahh. 
Erghhhh =.="

Haaa, kembali kepada kisah aku terkejut tadik, aku buat tak tauu je, sebab taknak diorang jadik makin "lalok" kalau aku bagi respons. So, diorang makin berhempas-pulas lempar mercun kat depan kedai aku. Dalam nak pukul 9.00 malam tuh, aku pon balik rumah aku sebab nak cari lagu baru The Wanted yang baru popular. Tapi aku tak ingat tajuk dia ape.. On my way mase nak balik tuh, aku ade dengar suara buadak-budak tengah ketawa kit kit kit. Pastuh aku buat tak tau je lah, tempat dorang duduk kan gelap, kat belakang rumah aku tu ade tadika. So, diorang berkumpul kat situh laaa. Lepas tuh, diorang lempar mercun tuh kat garaj, nasib baik tak kene kereta abah aku ! 


Kalau tidak budak tuh memang nak tempah penyakit dengan abah aku wuu! :P
Lepas aku naik atas rumah aku, umi aku terus kuar dari bilik and tanya aku, sape yang lempar mercun tadik? Sebab nye mase umi aku duk dalam bilik memang dengar bunyi mercun tuh dekat sangat ! Mane tak dekat, bilik parent aku memang dekat gile dengan garaj tuh.. Pastuh umi aku suruh bukak lampu sekeliling rumah. Aku bukak je lahh, pastuh aku bukak pintu dapur pastuh tengok sape gerangan manusia yang "paling baik" lempar mercun depan rumah aku tuu. Bila aku tengok, aku nampak budak-budak tuh lari  kat kedai dekat tepi tadika tuh ! Memang diorang melampau gile kan ? Haa, umi aku pulak intai kot depan rumahh, boleh pulakk diorang pegi lempar mercun tuh depan rumah akuu tauu ! Bayang jee lahh, sampai berasap depan rumah akuu. 

Haaa, macam nie laaa nak cakap kat korangg. Bintang biru muda tuh pulak petunjuk tempat yang dorang lempar mercun tuhhh. Bintang biru yang besar tuh lakk petunjuk kat depan rumah aku tuh ade berasap sikittt ! Ape yang buat aku lucu tuhhh, adik aku yang bongsu tuh, boleh pulak bawak pistol mainan dia, pastuh nak tembak orang yang lempar mercun kat depan rumah aku tuh.
Dia cakappp,

"Biar adik gi tembok dioo"
(Biar adik pegi tembak dorang)
*sambil kedua-dua tangan pegang kat pistol mainan dengan mata tertutup satu*

Umi aku terus balas, 

"Tok payoh lah adikk, nok bader nga bedir ore gak pecoh palo tuhh"
(Tak perlu lah dik, diorang uh ade mercun, adik ade piston main.Adik lawan ngan dorang, konfem pecah kepala adik)

 Haha :D

Koranggg, cer kasi respons sikit dengan entrie baru aku nie. Pada pendapat korang lahh kan, ape tindakan yang perlu buat untuk mengatasi hantu-hantu yang main mercun nie? Kalau aku call polis biar tangkap dorang, konfem dorang raya kat penjara kannn? But, oh welll , aku masih baik hati okayy? 
Adik-adik sekalian sila berterima kasih kat kakak mu yang baik nie okayy? Kalau takk, adik-adik semua nie memang nak dengar takbir raya dalam lokap kan? HAHA ! Kasi responsssss okay? Komen lahh dekat entrie nie ke, ataupon komen jee dekat Chatbox aku ponn. Tak kesah :)

NOTA KAKI : Ohh yee, esok sekolah aku ade buat Solat Sunat Tasbihh :) But, aku tak boleh buat sebab Allah sayang kat aku kan? Muehehe :3 Ape-ape pon, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya kat semua orang Islam di pelusuk dunia ini. Semoga Allah sentiasa mengurniakan rahmatnya kat kita setiap masa, Kbye ! Assalamualaikum :D

1 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. nice entry..^_^'

    caranya mudah je sentiasa senyum ..
    dan beri teguran sebagai seorang sedare seislam...
    ^_^' nak bagi tips lebih un blom tentu terbuat

    sharing is caring

    use this tool.it can improve your math ^_^'

    http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/07/generatoralgebra-ialah-APP-untuk-solve-counting-dengan-mudah-masalah-matematik-dapat-diselesaikan-penerangan-yang-jelas-padat-dan-mudah-difahami-selepas-mengira-ikut-operasi-fomular-dalam-bahasa-English-penerangan-dan-pejelasan-diterangkan-secara-perinci-semua-ciri-ciri-diatas-adalah-Application-ALGEBRATOR.html

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!