Thursday, 17 May 2012

MENIRU ADALAH HARAM !



Assalamualaikum dan salam sejahtera kat semua reader(s) dan blogger(s) sekalian !

Waaaa, arinie eyda dah siap menjalani exam Add Math woo :)
Kertas 1 memang hang terus !
Eyda memang tak target langsung yang julat tuh masuk jugak dalam paper 1. Alih-alih, julat PALING BANYAK KUAR TADI ! Alaa, dah eyda nak buat macam mane, tak pandai langsung tau tak. So eyda tinggal je...

Hmm, memang rugi banyak markah. Dan diriku amat menyesal kerana tak study leklok before exam nih. Kang dah sesak dada dalam kelas tadik. 
Korang nak tau, nie lah fes time eyda exam, dalam keadaan focus, tak tenang, tangan letih, tangan berpeluh :P, dan TAK MENIRU. Bukan nak cakap yang eyda nie meniru dalam exam sebelum nie, tapi cer bayang kalau eyda meniru, mesti dapat result yang top-top dalam kelas kan? Yeah !
Dapat satu bukti eyda tak meniru :P

Siyesly, sakit ati tau tak ngan kelas aras bawah..
Dorang siap bukak buku dalam kelas bincang mase paper Sejarah.

Ini tidak adil tidak adil bagikuuuu..
Ini tidak adil tidak adil baginyaaaa..... :(
#Lirik lagu Yuna.

Mane kejujuran?
Mane cikgu?
Mane pelajar yang betol-betol study haaa?
Eyda memang tak pandai, at least eyda cuba buat sendiri..
Tapi dorang? 
Bukan nak kate yang dorang tak pandai, tapi dorang KEJAM !

Tau tak yang MENIRU ADALAH HARAM ?
Dan MENIRU jugak termasuk dalam Dosa Besar.
SEBAB?
Dia bagi "kebaikan" kat peniru, dan bagi "keburukan" kat pemberi tiru !
Cer bayang, korang dapat result gempak dalam SPM, ---> 9A+
Pastuh dapat tawaran pegi oversea, balik Malaysia, pastuh dapat keje yang top-top. Bila dah beranak pinak, korang nak kasi anak korang makan "duit hasil meniru" ke? Wooo ! Meh nak kasi " high five " kat dahi  ! :P
DAH ! STOP MEMBEBEL. 

Minggu depan satu je lagih eyda kene bertarung dengan paper-paper yang penting. Dan CUTIIIIII !!
YES!
Nanti cuti minggu kedua, eyda pegi Lawatan PRS ke Langkawi. 
Ade sape-sape pegi tak?
Sepp sekali !
Hehehe
Nanti boleh la kita jumpa kat sane kan ?
Hehe, bajet ramai peminat :P

Okey, lah, maybe eyda kurang update sikit kot. Sebab busy memanjang, pastuh kabel pulak hilang--> kene curi<. Dah banyak hari tak bukak CC, hmm, kalau dah bukak mesti kurang pelanggan nie... Takpe lah kirim salam sayang kat abang korang yang hensem tuh ek ? BYE ! :D

SELAMAT HARI GURU / HAPPY TEACHER's DAY
*Sorry lambat wish, eyda baru online hari nie :D

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

Post a Comment

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!