Sunday, 4 March 2012

Baru tau yang Add Math tuh ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera kat semua blogger dan readers sekalian. Sihat tak ?

Acece, memandangkan eyda sendiri pon da lame tak update blog nih,
ingin eyda suarakan pendapat eyda yang bernas lagi brilliant nih bahawasanya Add Math lah subjek yang paling 'easy'.
Yeah !

Minggu nih eyda ade exam. Exam pon ade lagih mase nak update blog? =,='
Tadik paper Math, Add Math, ngan Pai.

Mase paper Math tadik memang tangan nie cergas gila kira tau!
Tup tap tup tap punat kalkulator di tekan. Hati memang kembang giler giler dapat jawab Math tadik, mane tak nya malam tadik dah buat latihan Matematik, cuma ade dua soalan yang eyda blur = sebab tak ingat formula isipadu kon, satu lagih tak ingat da bentuk soalan nye tuh :). Tapi overall eyda memang boleh jawab la Math tadik. Cuma tak tau betol ke tak, A+ ke tak, A ke tak, A- ke tak. And many tak tak tak lagih :P

Jeng jeng jeng,
masuk je Paper Add Math rase satu batu duk atas kepala.
Malam tadik eyda dah siap dah amik kertas latihan yang cikgu bagik, siap pegang pen, kertas, pemadam dan kalkulator lagih tau!
Tapi eyda tak pandai ! Anybody could tell me cikgu tuisyen Add Math yang buat kelas kat Rumahnya? Seriously beb !

BAru eyda tau kenape orang cakap Add Math nie susah, baru bab 1 eyda dah tak dapat pickup, bab lain???


Haaa, lepas pegang pen sume tuh, tengok soalannye. Soalan ape nih?
Nape susah giler ek? Eyda tau, mesti mula-mula eyda tak biasa dengan bentuk soalan nie kot, tapi bila eyda baca betol2 soalan dia, pikir betol2 soalan dia, ngan tengok betol2 soalan dia. Memang otak masih tak boleh bagi jalan kira kat eyda! Ya Allah, memang Tuhan je tau perasaan eyda dalam kelas tadik tau. Korang tau, eyda nak jawab soalan dia tuh, tapi TAK PANDAI. Jadik ape yang eyda buat?

Nak tau?

Nak tau ?

Nak tau   ?

Eyda buat jawapan dia tuh macam buat jalan kira Mathematics Form 3 je. Kalau tak tau tinggal. Masalah nye yang tak tau tuh lah banyak tinggal tuh. Kesudahan nya? Duk tido je kejap, pastuh main-main pensel, main-main pen, tekan-tekan kalkulator DAN jenguk-jenguk kawan. Eyda tak tanya pon soalan kat kawan, sebab eyda tau dorang pon same macam eyda kot... ;)

Okey takpelah. I need to go now.
Update blog nie pon curi-curi je tau, sebab esok eyda ade paper Sivik ngan Kimia.
Wish me luck okey?

-Bismillahirrohmanirrohim-

    
 Amin Ya Robbal Alamin...

Time kasih tau baca doa tuh untuk korang sendiri dan untuk eyda jugak.
Memang korang sporting habis lahh !

 Cikgu jangan marah kalau saya tak dapat A+ dalam Add MAth tauu  :D !



0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

Post a Comment

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!