Friday, 17 February 2012

Kenangan semasa di SMS PP :)

No entrie untuk hari nih, tapi gambar beserta caption serba sedikit :)
Hope you enjoy my picture dear,  malas edit lahh =,='

- Majlis Pendaftaran (Hari Pertama) -


Sebenarnya ade 23 orang, tapi yang daftar 13 orang je.




Mase hari pendaftaran, =.=' like skema girl kan? Yeah :D



Tulis nama kite, tulis name kite :)

Tulis sendiri nama eyda? hmmmm ..

Pelajar baru sebelah kiri nama Fifah (Fifa) dan yang kanan tuh nama Hanis, tapi kitorang panggil archery ---> Sebab dia atlet untuk sukan memanah :)


Nih Wan Nurazhani, dia pon sama 'angkat kaki' macam eyda jugak. Yeah, kite satu kepalakan Hani ? :P
Kite budak baik, jadik kite dengar ceramah. Jom bukak telinga ;D.

Eyda ingat lagik masa Bonda (Pengetua SMSPP) tengah bercakap, dia cakap, Harap sume pelajar Form 4 baru tak beralih arah untuk pindah balik sebab tak kene dengan jiwa kita kat sini. Hmm, eyda mase tuh memang hati tengah berkobar-kobar dengan harapan dapat stay kat situ sampai 2 tahun (sampai SPM ). Tapi, memang tak sangka jadik macam nih :'(.



MAse nih, eyda tengah bersalam dengan Bonda, yang pakai spek tuh saudara angkat eyda, Izian.
Acece, macam nak berkawat pulak. Almaklumlah kan, eyda kan Kadet Polis :D
Hmm, lepas pembahagian saudara angkat ade makan-makan sikit. Tak dapat makan ngan umi ngan abah, sebab diorang ade keje pulak lepas tuh. *candid*


Hmmm, tuh laa serba sedikit gambar eyda mase hari fes pendaftaran.
Memang mase tuh TAK TERPIKIR LANGSUNG yang eyda akan balik semula ke SMK Kamil. Tapi, syukur Alhamdulillah sebab Allah SWT bagi kesempatan untuk eyda 'merasa' suasana pembelajaran di SBP. Thank you Allah SWT.

Mungkin ape yang berlaku nih ade hikmat disebaliknya...

- Minggu Orientasi ~ Taklimat Badan Ketua Kamar (BKK) -

Dasar giler glamor ~ :P
Badan Ketua Kamar memberi taklimat kat pelajar form 4 baru .



Bukan mengantuklah akak ... :)


Tudung putih : Liyana dari SMK Karak, Pahang. Dia paling jauh antara kitorang tau, eyda yang paling dekat, tapi eyda yang kuar dulu, :D. Tudung hitam : Syahirah dari SMK Bunut Susu kalau tak silap. (Kawan Farihah). Dia pon mula-mula nak angkat kaki jugak, tapi berubah fikiran balik untuk stay kat sini sampai tahun depan. Good luck girl !



- Majlis Pelancaran Al-Quran -


Yang pakai baju kotak2 tuh ustaz eyda mase SMK Kamil. Hahaha, ingat lagik mase menangis kat Ustaz cakap nak balik Kamil balik.



Masa tuh memang tak ingat ape2 dah. Yang ade dalam kepala otak eyda, nak balik Kamil balik. Tuuu je.

Eh, ade satu je gambar dalam album nie.
Hehehe, gambar eyda takdelah.

Okeyy, eyda rase dah sampai masa untuk kelopak mata eyda menutup okey.
Eyda nak menaip pon dah malas, dan penat.
Esok kene jage kedai, buat homwek, jaga adik-adik yang comel macam Kak ngah nya dan macam lagih lahh.

Kite jumpe pada waktu dan mase yang berbeza,
Assalamualaikum!





NOTA TAIK MATA : Tak perlu burn eyda kalau anda tak tau ape yang eyda rase. 
Cer try korang belajar kat sane, KONFEM lari balik macam eyda jugak. Well, manusia kan? Bila dia dah jatuh tergolek-golek patah tulang kaki dan punggung baru nak menyesalkan? 



Semua gambar nih dikreditkan kepada : Sir Jazemi (Facebook) .


5 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. Kenapa pindah balik ni? Huhu..Tak pelah. Belajar kat mana pun kalau rajin boleh berjaya.

    Kawan saya kat sekolah biasa dapat 11A.

    ReplyDelete
  2. CP : Xbest lahh, bising mase prep. Insya-Allah :)Wahh hebatnye kawan awak tuhh :)

    Fendy : Insya-Allah kalau dapat bersabar ~ :D

    ReplyDelete
  3. Hmmm, eyda sendirik pon memang xsangka, tapi kalau eyda tak kuar mybe result eyda akan rendah..
    Well, belajar kat mane pon same je ;) Cuma, peluang yang kita ade maybe tak same dengan orang lain..

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!