Sunday, 25 December 2011

Berite BAIK dapat 8A dalam PMR, Berite Buruknya .........

Ape kene mengene gambar nih dengan entrie kali nihh ??
BACA SAMPAI HABIS YEE ! :)


-TOLONG BACA SAMPAI HABIS-

Eyda tak paksa korang nak baca ke takk entrie nie sampai habiss :)
Cumaa hargailah blogger yang comel dan kiutt tak seberapa femes emes seperti eyda nihh.

Mane takk nyee, 
nak buat entrie sebagus da sebaikk nih kene lah perah duluh otakk sampai sampai kuar idea ! Jenuh mak terbongkang depan lappy nak buat entrie nihh, MALANG nye, takde sape baca entrie mak, ye nakk ? :P

Korangg!
Wehh, eyda nak cakap sesuatu nihhh :)
Ade berita baik, ade berita burukk!


.
.
.
.
.
.
.
.
.



BERITE BAIK : Eyda dapat result PMR flying colours :D
BERITE BURUK : Result eyda kene sekat :(


Oh mak engkauu!

Laah, nape terkejut semua nihh ??
Takpe.takpe, jangan terkejut yee, eyda akan amik result tuh nanti hari Isnin nantii. 

Mesti ade yang tertanya-tanya kenape jadik macam tuh kann ?
Okeyy, meh sini nak kasi tau!

Alkisahnya, (tu diaaa nak start dah~)
Okey, alkisahnya macam ginihh, mase exam akhir tahun duluh eyda dapat 4A 4B 1C - C bahasa arab. Jadikk eyda pon terpilih lah masuk dalam kelas 3 Ibnu Sina {kelas aliran arab dan amik exam arab} :). So, dengan result bahasa arab yang C tuh, eyda tak seberapa yakin akan dapat A dalam PMR nantii .. So, eyda pon koling-moling lah Ustazah Anita Khana cakap yang eyda nak tukar kelas 3 Ibnu Khaldun {kelas aliran arab tapi tak amik exam}. Contohnya cam gini,

KELAS 3 Ibnu Sina : kelas aliran arab, belajar arab, dan amik arab (9A dalam PMR lah)

KELAS 3 Ibnu Khaldun : kelas aliran arab TAPI tak amik exam arab (8A dalam PMR lah)

Haa, cam gituh lahh. Mase ari pendaftaran tuh, eyda dah boleh amik buku teks, mase tuh duk kelas arab lagih. Lepas amik, eyda pon sign lah dengan Ustazah Anita kat borang buku teks ape sumee, lepas tuh siap lah kan.

Hari pertama okey lagih belajar.
Hari kedua pon okey lagihh.
MAsuk hari ketiga, eyda rasa tak paham dengan Mathematics, so eyda mintak dengan ustazah agar 'percepatkan' pindah kelas tuhh.

Bilaa eyda masuk kelas Ibnu Khaldun, Mukhlis, *sama sekolah rendah dulu.
sindir eyda. Dia cakap, 

Oloh, baru duduk tok sapa seminggu keno tende kokre dohh, tok tauu kalu duk lamo lagihh ~
 {maksud dia, eyda kene buang kat Ustazah Anita}

Aku senyap jee, sebab tuh keputusan aku nak keluarr, 
BUKAN AKU KENE BUANG !
* tuuu dia, dah kuar aku dah :P

Sooo, bile tibe hari anta buku teks,
Eyda dengan lenggang lenggok pegi anta buku teks dengan Ustazah Anita, padahal eyda kene hantar dengan Ustazah Mahizan (guru kelas Ibnu Khaldun). Jadik, pasal kes tersilap hantar buku teks nie lah result eyda kene sekat. Abis tuh, nak salah kan sape? Dah terbukti nih salah eyda kan?
Dah sape suruh gedik sangat pegi anta buku dengan Ustazah Anita.
hehehe.

Haaa, dah tauu kisah sebenarnya kan?
Bukan kes tak bayar yuran yeee !
huhuhu

Okeyy kepada kawan-kawan saya,
jangan bimbangkan result saya okeyy?
Saya akan amik result nanti hari Isnin nanti!

Kepada blogger pulak,
nanti saya masukkan result saya dalam blog okey ?
Kene lah tunjuk bukti baru orang percaya :D
Oh yeahh..

Okeyy, got to go nowww :)
Esok, macam biaselahh kene jadikk 'bos kecik'. 
KAUU HADOOO ??

OH YAA, nanti hari Isnin nie jugak umi dengan abah eyda akan buat Majlis Assyura' kat rumah. Jemput kat kawan-kawan dan para blogger datang sama ye ?




PERASAN TAKK GAMBAR DI ATAS TAKDE KENE MENGENE DENGAN ENTRIE KALI NIE KANN ? SAJEE NAK BUAT GIMIK! :P
Lukenebeb lah nampak nyaa !!




ANDA SUKA ENTRIE KALI NIH ?
KLIK LIKE !
Terime kasih!

1 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. waahh...tahniah2...!!

    http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/aku-seorang-yang-memalukan.html

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!