Thursday, 29 December 2011

2 hari lagi untuk melangkah ke Form 4 :)

Peace ^_^v

Tadi lepas daftar kat sekolah, eyda balik dengan abah.. Abah ajak pegi makan kat Restoran Nasi Ketereh. Abah cakap nasi kat situ sodap :)

INFO GREENY : RESTORAN NASI KETEREH TERLETAK BERHADAPAN DENGAN SMK TOK JANGGUT :) 

Lepas makcik amik order abah, eyda dengan Naq, eyda pon tunduk pandang kat meja macam ni. Adikpon cakap, Kak Ngoh, nuhhh! (sambil memuncungkan mulutnya tunjuk kat logo wifi)

 

 Eyda pon buat macam nih.. 
( tangan pegang dada mata pandang siling sambil mulut tersenyum ;D )
Eyda pon mintak tepon ngan abah, dengan harapan yang satu...
IAITU
ONLINE FESBUK

Lepas tuh amik nasi-makan-minum air.. Eyda berbual dengan abah..
Abah, abah kalu da buleh MRSM da nok gi deh ??

Abah cakap, gie kalu da nok gi gak gi... Abah ata jah..

Pastuh eyda cakap, meme la da nok gie tapi umi oyak takut da ngamuk nok kelik pulok.. Doh biase la tuh kalu homesick.. Seminggu pastuh gak dop doh laa...Bakpo ?? Abah tok arap ko da duduk di MRSM ??

Abah cakap, abah arap ko da duk mano pon.. (Syukur, abah dah harap balik kat eyda :D )
 
Hmmm, eyda berharap sangat dapat pergi MRSM... Sebab? Sebab mase eyda amik result dulu, abah cakap dia nak sangat tengok eyda belajar betol-betol sampai University... SEBAB satu lagi, eyda nak buktikan kat abah ngan umi yang eyda pon mampu berjaya macam orang lain.. Sebab hanya melalui MRSM lah eyda dapat pegi University, oversea, and other...

Mase eyda form 2 dulu eyda ade chat dengan pelajar MRSM Jeli.. Dia pandai sangat-sangat tau, pastuh dia dapat result cemerlang, MARA pon bawak dia pegi Jepun ke China, tak ingat lah.. HANYA RESULT KITA CEMERLANG jeee. Tu yang eyda nyesal sangat sebab tak buat betol-betol mase UPSR dulu.. Kalo tak mesti eyda pon dah dapat ape yang eyda nak...

Umi pulak tak setuju kalo eyda dapat MRSM, umi cakap dia takut eyda ngamuk nak balik pulak.. Umi, kenape eyda nak ngamuk? Eyda nak MSRM dari darjah 6 lagi.. Tapi sebab saya tersekat dengan B subjek BI, eyda tak dapat pegi MRSM...



Hmmm, umi cakap kalo duduk kat sekolah GOV, boleh pegi tuisyen.. 
Takpelah, kalo eyda dapat bersyukurlahh, kalo tak dapat takpelahh, dah rezeki kan ? 

Yang pasti eyda yakin akan dapat belajar elok-elok kat MRSM nanti kalo dapat, Insya-Allah :') ...

 
 
 
MRSM Terendak, Insya-Allah bulan 2 2011 nanti aku akan menjejakkan kaki ku kepada mu :) 
 

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

Post a Comment

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!