Monday, 5 December 2011

Selesai jugak akhirnya :)

Pagi ni tepat pukul 2.29 eyda selesai mengedit blog eyda sendirik. Eyda puas bile tengok blog comel macam nih! Seriously ! Tapi eyda bukan buat sendirik okey ? Eyda sendirik pon bukan nye pakar blog yang boleh hafal sume coding yang ade dalam template tuh.. Tapi eyda ikut tutorial Kak UnaKak Lyssa dan jugak adik manis kite nih iaitu aina mania . Dorang nih boleh dikatakan ada banyak follower lah ! Eyda selalu tengok tuto diorang sebab nak mengedit blog nih :) . Selain tuh jugak, eyda jugak ade amik freebies Kak Una tuh. Contoh nye background blog dan jugak sidebar background.
 
Untuk button hijau yang tertulis eydamylove kat Kotak Sembang tuh pulak eyda amek kat Photobucket. Eyda ade jugak pergi usha kat glitter graphics untuk cari ape-ape icon dan jugak gambar-gambar comel yang warna hijau untuk hias blog nih..
 
Memang eyda akui, blog kite dah cantik dan comel, tapi tu lah kan manusia, tak pernah puas dengan ape yang ade. Natijahnya, blogku rosak ! Tapi, mujurlah main-main dengan coding nih, tukar sana, tukar sini, pusing sana, pusing sini, finally , comel jugak ! Haa, satu lagih kalau eyda guna tuto kak una, coding dia banyak tau ! Eyda suke twist coding dia, pastuh preview, pastuh twist lagih dan lagih. Seronok tau tak main dengan coding nih :) . 
 
Opss, terlupe pulak, Eyda terlupe nak cakap terima kasih kat Kak Ain , sebab dia sudi buat Doodle kat eyda tau ! Actually, eyda pergi blogwalking . Terjah blog tuh, terjah blog nih, akhirnya, jumpe jugak dengan blog kak ain nih.. Eyda pon, tengok koleksi Doodle, dalam hati dah cakap, *wah comel nye doodle yang kak ain buat.. mmm, agak2 kalau aku mintak dengan kak ain, kak ain buat ke tak hah ??? Try lah :) .
 
So, eyda pon dengan buat muka comel nih, pegi kat shoutbox kak ain . Nak tau eyda tulis ape ??
 
haaa, tengok kat bawah nih,
 

 


Eyda main-main jew sebenarnya. Ingatkan kak ain tak perasan lah nickname eyda , rupenye ade feedback ! Nak tau tak kak ain balas ape ??
 
Tengok gambar nie pulak yee,
 

 
Hasilnya, nak tengok taakkk ??
 
 
 
Haaa, comel tak ??
Baik cakap comel !! Kalo tak eyda tanak kawan dengan korang .
Tak delah gurau jew :) ,
 
 
Okeylah, jam dah menunjukkan 2.58 pagi nih, bulu mata nih pon dah saling tarik-menarik nih. Mane tak nye, dari pukul 12.00 a.m - 3.00 a.m dah duk edit blog neh :) .
 
Sebelum tuh entrie nih eyda nak credit kat :-
 
Kak Lyssa , tutorial + comel :D :  
 
Kak Una , tutorial + freebies :* :
 
Aina Mania , tutorial + comel :) :
 
Kak Aien , doodle yang sangatsangat comel! Terime kasih! : 
 
dan jugak, big bigger and biggest hug to my cute friend *euuuu~ geli mak nyah! :) 
 
'Aisya Salim , sebab sudi melayan kerenah eyda yang tak paham bahase sikit :******* :
 Bye-bye dan selamat malam + pagi my readers !

Jangan lupe komen tau !!! :) kiss to you,



3 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. Haha, its okayy lah. Berbaloilh, blog pung comel terr :} *winkwink

    ReplyDelete
  2. Aisya Salim :: hahaha :D.. time kasih :)
    Miss Volvo :: ha'a, sy pon xreti jugak nak buat doodle, tuh yang tempah dengan kak ain tuh :)

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!