Wednesday, 14 December 2011

Debaran Calon PMR

Dap Dip Dup Dap Dip Dup di dalam dada,
Hati berdebar-debar, jantung mengepam laju,
darah mengalir tak henti-henti, bulu roma berdiri tegak tak jugak turun-turun, badan pulak berpeluh-peluh!

Ape tanda nya tuh ?
Tuh  tandanya,

DEMAM RESULT PMR DAH BERMULA !!!

Okey, sebagai pelajar PMR tahun 2011 nie, eyda tak merasai lagi pon Demam Result nih... Tapi bangun pagi ramai kawan anta mesej macam nie,
Salam aleik, Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah menetapkan tarikh keputusan peperiksaan PMR jatuh pada 22/12/2011.. Sila sebarkan mesej ini kepada calon PMR. Terima kasih .. ;D

Haaaa' macam tuh kawan-kawan. Eh jap, sembang sampai Afrika nie, lupe pulak nak tanya. Sape kat sini Calon PMR 2011 ? Calon SPM jangan memandai nak menyampuk pulak ;). Heee, korang tak brdebar ke ?
Semalam eyda sembang chat dengan Farah Fathia (facebook), dia tanya eyda, tak berdebar ke tunggu result ? Nak tau jawapan eyda? Tak berdebar lagi masa nie, nanti 2 atopon 3 hari nak kuar result baru berdebar kot ! *memang jawapan nak mintak flying kiss kick !! :P

Haaa, yang tuh dekat mesej, tak tengok lagi dekat News Feed ataupon dekat Home pesbuk, semua pengguna tak kira laki pompuan, tingkatan satu sampai empat semua nya sibuk cakap PMR kuar 22 hb, PMR kuar 22hb.. Hmmmm, eyda jadik bimbang lah pulak ;'(.. 

Kalo result cemerlang takpe, kalo takkkkkk ???

Umiiiiiii.. Tahun lepas kakak eyda yang hadapi PMR..
Bagi eyda pencapaian kakak dapat 7A tuh dah dapat trofi bagai segala.
Umi dan abah bawak whole family pergi makan kat Secret Recipe untuk meraikan kecemerlangan kakak !

What about me ????
Macam mane dengan result ?
Kita same-same tunggu nanti 22hb... Kalo eyda dapat straight,*Insya-Allah eyda cakap laa kat awak semua. Kalo tak, tengok lah duluh, kalo eyda rase kuat, eyda cakap bape result yang eyda dapat..Kalo tak kuat, eyda tak cakap... hmmmmm...

Oh yaaa, lupe nak bagi tau.. Tadi eyda pegi jenjalan kat sini , baca  semua entrie dia sampai habis dan ternampak cara-cara terkini untuk mengetahui result PMR.

Nak tau ? Okey, meh sini nak bagi tau. Sebenarnya ade dua cara, korang boleh buat dua-dua tapi nampak macam sama, dan memang sama :P ! 

CARA 1 :

-MELALUI SMS-

Taip : PMR<jarak>Angka Giliran dan HANTAR kepada 15888.

CONTOH: PMR DJ###K### 


CARA 2 :

-MELALUI SMS-

Taip : PMR SEMAK<jarak>Nombor IC<jarak>Angka Giliran dan HANTAR ke 15888

CONTOH: PMR SEMAK 123456121234 AB111K111

Haaa, tu lah cara nyee.. TAPI, kemungkinan result korang tuh akan sampai keesokkan harinya... Mane tak nye, manelah tau nanti 22hb semua pelajar PMR tak dapat hadir amik result, pastuh semua nye gune perkhidmatan SMS nie, korang ingat orang yang amik PMR ni korang sorang jee ke?
Masih ade beribu-ribu pelajar PMR kat luar sane nu tau ! Jadi mungkin sebab tu lah lambat sikit dia hantar result korang tuh.Jadik bawak bersabar yee ?

Okey laah, got to go now! 
Pray for my successfull yap !
I will pray for you all to ;D 
Assalamualaikum
*jangan lupe jawab !
Kiss for you all that read my post ~
-CALON PMR 2011-

 

4 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. InsyaAllah, kita dapat straight A's :D Jangan risaulh, SPM ada lagi , hihi. Btw, 'Aisya baru tahu yg ada sistem mlalui phone, baguslh. hihi

    ReplyDelete
  2. saye pon calon PMR jugakk !
    doakan saye dapat mr 9A saye jugak ea ..
    insyaAllah awak dapat 8 :)

    ReplyDelete
  3. @'Aisya SalimInsya-AlLAH jugak :), tu lah pasal, eyda pon baru tau perkhidmatan SMS..

    ReplyDelete
  4. @PieqaizanYes, kite same ;D
    Insya-ALLAH kite same-same dapat straight A's :)

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!