Sunday, 18 December 2011

Cuti-Cuti Jugak, Keselamatan Kene Jaga tauuu !

Jangan lupak jawab salam den yang kat atas tuh nohh.
hikhik. Slang Loghat Penang + Negeri Sembilan pulak ~ .
Tadik pegi selongkar berjalan-jalan atopon a.k.a blogwalking kat blog  Uncle Ben A ,pastuh terjumpa blog penulis muda yang berbakat besar nih iaituuuuuuuu ...


||| 50 % |||

|||||| 100 % ||||||

done loading :)

Cepat kan internet korang loading ~
Well biase lah, jike terjumpe line internet kat blog hijau nih, abaikan :P.

Okey sambung yang kat atas tuh, IAITUUUUUUUU

*psss, bagi tepukan gemuruh dulu sat, 

IAITU


Hanna Aleeya (nama pena)
*nama sebenar, tidak diketahui ~

Oh yaa, sebelum tuh tolong klik sini , terime kasih. Sesungguhnya budi baik hangpa semua amat cek hargai ~

Okey dah mengarut !
Eyda bace blog H.A, best sangat tauu. Bahasa dia WOWW!
Superb Muperb Duperb !
*ayat apa ko gune tuh :P ?

Kalo korang nak baca klik sini tau.
Taklah tipu jeee, yang nie betoll.
 Klik sini yee untuk pergi ke blog H.A :).
Sorry buat lawak yang tak berape lucu :P.

SEKARANG MASUK TOPIK >> 
"Cuti-Cuti Jugak, Keselamatan Kene Jaga Tau"

Hehehehe, citer kat atas tuh sajee jee, nak bagitau korang yang eyda nie aktif dalam dunia berblogging tauu dengan menyokong mereka yang diperkenalkan oleh Uncle Ben A . 
Okeyy, stop kat situ !

Korang, tadik masa aku tengah syok jaga kedai *tukar pengganti diri, baru syokk nak citer nih* ade lagu deringan Eenie Meenie oleh Justin Bieber . So ape kene nye ? Maksudnya, ade mesej masuk daaa~ Mesej daripada umi.


Umi cakap:
Mari ambik air teh nie

Nak tau sebab umi cakap macam nie, sebab umi salah anta ajak pegi minum air kat eyda.. Sebenarnya nak ajak abah. Alolo, sweet + romantically kan parents aku? Well~  :P

Okey, lepas kedai tutup,  aku pon jalan-jalan lah menuju ke rumah dengan lenggang-lenggoknya. Naik,naik, tengok adik bongsu aku, Iqbal, tengah syokk tonton BoBoiBoy- citer peberet dia kat tv3 daa~

Lepas tuh pegi kat umi *berada di dapur. Umi pon cakap, " daa, nuh gi make kuih nuh bowoh saji " > translate > " daa, pegi makan kuih kat bawah saji " .. Aku pon pegi angkat saji, mak engkau, kuih kegemaran kuuuuu,

nak tengok tak nak tengok tak ??







Nak kucing wane lain ? klik sini . Jangan lupe follow mollow sekali tauuu!
bukanlah, tuh gambar yang kucing yang tengah nyenyak tidoo!
Abaikan ~

Yeah, abaikan gambar tersebut !

Kuih kegemaran aku ialah .....

Sumber: dari Incik.Google Bumbell :)

Muthu Putu Halba! Untuk pengetahuan korang *yang tinggal di Bandar-bandar besar!*, kuih putu halba nie amat femes dikalangan penduduk negeri Kelantan, terutamanya mase BANJIR. Kan nie musim tengkujuh a.k.a musim yang turunnya hujan lebat-lebat.  Tapi ade jugak yang tak 
tau  mende alah nih~ Kalo ingat-ingat mase aku Form two dulu, memang  kutu  Putu Halba nih memang saiznya besar gedabak dari gambar yang korang tengok nih.. Tapi  kutu  putu halba yang umi beli nih saiz nya kecik lah. Tak puas makan, bak kate kepala otak aku, wak lekak celoh gigi ~ (boleh melekat kat celah gigi jeee)
..weckk, yucks!

Watever pon tuh makanan feberet aku lah mase musim hujan nih. Tapi kat kampung aku nih,da kurang hujan.. Tak tau lah kat daerah lain..

PERASAN TAK SEMUA ENTRIE INI TAK BERKAIT DENGAN TAJUK ?



haaa, nie baru masuk dengan tajuk.
Tadik mase eyda tengah sedap makan nasi + ikan goreng +budu + ikan singgang.
Opss, ade yang tak makan budu kat sini?So wat ? ade aku kesah :P *I am Kelantanese  girl ~. Nenek eyda cakap kat umi yang itik nya 2-3 ekor hilang. And yang amat mengejutkan, pagar kat belakang umah kitorang macam ade kesan kene kerat !

SO ??
YES!
Betol ape yang ade kat kepala lutut otak korang tuh, yang itik hilang kene curi!

Ya Allah, sape yang kejam buat gituh kan ?
Hmmm, eyda sendirik pon tak tengok lagih bekas kene kerat tuh.
Tapi ape yang pastii, kitorang kene lah beringat-ingat selalu!
Zaman sekarang nih, macam-macam boleh jadik!
Bosan? Klik sini . Hehehe, boleh lah belanja eyda buat beli stokin untuk tahun depan :P.

Kihkihkih.

So, nasihat eyda.
Selalu beringat mase musim cuti nih.
Kite memang cutii, tapi "thief" tak reti nak cuti!
Kbai.
Assalamualaikum!


BERHATI-HATI DI JALAN RAYA BERADA DI RUMAH ANDA!

SUKE DENGAN ENTRIE? KLIK LIKE!
SAYANG KAMU!
MUAH :**

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

  1. yesss...akak berjaya baca sampai habis...macam2 cerita ada, semangat eyda menulis...hihi..


    putu halba tu..macam putu piring la kot kalu kat tempat akak...hehe...

    akak orang melaka...tapi akak makan budu tau... ^_^"

    ok..nanti akak cuba buat freebies...kalau sempat la...ingat nak bagi free doodle kat eyda, doodle aka bagi haritu comot pulak akak tengok..hehe.. tungguuuu...

    ReplyDelete
  2. @Aien Not Alienhehehe, terime kasih kak ain :). putu piring ? xpenah dgr pulak, akak makan budu jugakk ? memang same lah kite :) kan ? kalo kat kelantan femes budu, kalo kat melaka femes cencaluk kan ?;D . Akak nie baik lah :), suke suke suke :). Okey, i'm waiting! :D

    ReplyDelete

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!