Monday, 17 October 2011

- . mrsm . mrsm . mrsm . - * u make my heart beat, beat, and beat again !

..Assalamualaikum wadah bicara utk malam ini . tgk tajuk eyda mlm ni  ? malam ni eyda nk post entri psal MRSM  [ Maktab Rendah Sains Mara ] . okey sebagai mne tajuk nye ,, actually eyda sebenarnye berdebar thap gaban nie.. Sebab nye mse ari ketiga sy exam PMR *kalau xsilap la,,almaklumlah, manusia nie mdah lupa ! * eyda pegi pejabar MARA yg terletak kat wisma ape tah. \ eyda tak ingat la / . nak dijadikan cerita,,eyda xingat nak bwak salinan i/c, salinan aG *angka giliran , dan salinan keputusan trial PMR.sebelom naik tu , eyda terserempak dengan Amirah dan Mamanya.dorg ckp kite kne bwk salinan yg ade cop pengesahan. Mujurlah eyda dan umi xnaik lagi.. Jdik umi pon ckp > kitew dtg esk jew la da.. Arini balik u,,fotostap sudoh belako hok dio nk . pahtu, bia umi gi ambik.. Kebetulan umi kene pegi PPD ari tu...< Jdik senangla keje umixpayah bwk kete berulangalik sanasini . tak gitu ?? smbung blik,,mlas nak citer panjg2 eyda pon dpt lah nombor siri nye..after dpt tu,, malam Jumaat, eyda isi borang permohonan ke Tingkatan Empat secara online . secara online ok ! skrang nie zaman dah maju,,semuanye  klik di ujung jari jew..tapi yg sedih nye ,,borang memanglah kene isi secara online,,tpi nak sampai kat Ibu Pejabat MARA yg terletak kat Jalan Raja Laut , KL uh.. kne pos sndirik la.melayang duit eyda rm6.00 tau sbb umi antar melalui Pos Laju.*tapi eyda yg mintak nan umi sruh anta gne pos laju. * Eyda tau tarikh last utk antar permohonan ~ 26/10/2011 ~ . tapi mempercepatkan permohonan lebih afdhol kan ?? hehehe. 

..okeh psal permohonan dah selesai..nak citer nie psal ujian UKKM plak. Kawan2 tau tak UKKM tu ape ? okeh, meh eyda ckap UKKM nie ialah Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM . Eyda sndirik pon xtau tujuan dia buat,, maybe nak tau 8A atopom 9A kite/korang tu berkualiti atopom x kot.. Kakak eyda skang nie study kat MRSM Besut sblum nie study kat MRSM Terendak . Dia penah buat UKKM mse fom 3 dlu *skang nie fom 4 . Dia ckp ujian UKKM nie susah jgak laa,,soklan Math n Sains diorg kutip dari sbject yg kite tak penah belajar.. difficult kan ?? Tapi , Insya-ALLAH sy rse Math sy kuat kot.. Tapi kalau nk bgi Sains memang sy org pertama yg angkat bendera putih kot..hehehe.

Ujian UKKm nie jgak dia ambik > 50 soalan Math + 50 soalan Science + 100 soalan peribadi . Math tu kite bleh gne kalkulator tau.. Mujurlah boleh gne,, kalau x maybe sy sorang jew yg terkapai2 dlm dewan tu nanti  nk pinjam kalkulator kwn sebelah. Mau x nyesal kwn yg duduk kat tepi aku nanti dlm dewan tu..hehehe.




Nie tarikh ujian > 28/11/2011
Masa > 2.00 ptg - 5.30 ptg .
Tempat > kat MRSM Besut !
Brg yg kene bwak > I/C + Angka Giliran !
                         > duk kat sane 15 lebih awal .
                         > pakaian seragam sekolah yg lengkap ok !
                            nomore bju pj lah ..hehehe
                         > kene bwk makanan + minuman utk mse rehat . sbb mybe 
                            kantin kat sane..
                         > MOST IMPORTANT for me is !! ~ Kalkulator ku yg chomell 
                            tapi yg xboley diprogramkan dibenarkan utk dibawa.

Okeyla, aku da cerite serba sedikit psal MRSM. next post, sy letak pict maktab yg sy kene buat ujian UKKM + maktab yg sy pilih oke ! See U in next post ya ?
Assalamualaikum. Chow lu ek !!! 

 

                            

2 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!