Monday, 30 April 2012

Baru Balik Perkhemahan Kor Kadet Polis :D




Salam sejahtera dan salam 1 blogger diucapkan kepada kepada kepada 
semua blogger(s) dan reader(s) sekalian !


Wuhuuuu, yes! Ari nih dah boleh balikkk !
Akhirnya, eyda dah balik pon selepas empat hari berkampung di Jabatan Pertahanan Awam Malaysia(JPAM) di Jeram Pasu, yang terletak di " belakang " rumah eyda ! :P

Sumpahhhhh letih gila tauuuu .
Dengan semua aktiviti yang sememangnya mencabar giler-giler tau !

-AKTIVITI YANG KITORANG BUAT-

Stand to.

Stand to nie diadakan untuk melatihkan sikap patriotik untuk remaja macam eyda nih ! Cehhh ! ;)
Okey, meh nak citer, stand to nie ialah kita kena meniarap atas tanah di sekeliling khemah kita pastuh kena meniarap dengan kaki bersilang dan tangan kena buat macam pistollll ! :) Contohnya, macam dalam gambar eyda kat bawah nihhh :D


stand to - semasa Majlis Penutup Kor Kadet Polis :)

Gambar mase stand to kat keliling khemah eyda takde !
Sebab nye, kamera eyda dalam beg, taknak amik sebab hajatnye nak amik video kawat :)

Jungle Trekking.

Wooo, aktiviti nie memang mencabar fizikal eyda betoll la.
Eyda ingat kan jungle trekking dia nie tak mencabar, jadik eyda pon buat biasa-biasa je lah, tapi makin lama makin mencabar dek pacat yang tak habis-habis menyerang kami dari 360 darjah tak kira kiri kanan atas bawah woo !

Alhamdulillah, mase jungle trekking tuh eyda takde kena SATU pon pacat !
Ade some pacat yang cuba nak memanjat eyda. Well ! This is EYDA okey?
Eyda terus tepis pacat-pacat yang gatal miang tuh! Hehehe, tapi mase kat sungai, dekat last tempat jungle trekking tuh, eyda kena pacat kat tangan. Terlompat-lompat kat situhh wooo ! Dah tak nampak sape yang ade depan mata, main terjah je tempik kuat-kuat! :) Mujur tak lempar kamera yang ade kat tangan ! :D



korang rotate sendiri je lah laptop korang ! Eyda malas rotate laahh ! 
PEACE -^_^- V jangan marahhh :D

Jadik sentrie.

Sentrie nie ialah kita kene menjaga khemah dan duduk di tempat yang telah dikhaskan untuk mengawal keluar masuk ahli-ahli platun dalam perkhemahan tersebut. Contohnya, korang kene amik nama orang yang kuar pegi ke lain, tak kira pegi ke tandas ke, ataupon mane2 je lahh.

Wooaa, nie lah malam yang best sekali bagi eyda ngan member kamcing eyda > Nur Aisyah ngan Shafikah. Sebenarnya eyda ade mende nak citer ngan korang nie, kan eyda pegi berkhemah dekat dengan Jeram Pasu ( Jeram Pasu nie waterfall okey? :D ) Haaa, memandangkan jadual kitorang telah DITETAPKAN dalam pukul 4.00 - 6.00 pagi, dah laa malam pertama woo ! Dalam setengah jam tengah ' menjawat ' jawatan sebagai sentrie selama 2 jam tuu, kitorang ade dengar bunyi 'something' macam orang tengah ketawa. Entahlah, eyda nak kasi contoh pon tak tauu. Yang pasti, suara tuh unik sangat. Memang eyda rase rugi giler kot tak rakam, pastuh jadikan background music untuk blog eyda. Amacam? Mesti nie last korang berkunjung ke blog eyda kan ? HAHA ! Hmm, nak kata takut tuh, taklah sangat.

Bukan nak bangga diri ke ape, tapi mungkin disebabkan persekitaran tuh sendiri kot. Sebab bukan sekolah eyda je yang ade sentrie, sekolah lain pon ade sentrie jugak. Mungkin atas sebab tuh kot eyda tak rase ape-ape. Aisyah pulak amboii, mulut takde insurans betoll. Ade ke dia cakap tuh suara -pontianak- ! Tapi, kitorang tak salahkan dia kot, sebab aisyah sendiri pon tak pernah jumpa mende tuh. Eyda rase, kalau eyda jadik aisyah pon, mesti eyda cakap macam tuh jugak. haha :D.  Ohh yaa, satu lagi, suara 'unik' tuh jugak bunyi macam sekeliling tau ! mula-mula bunyi kat hujung kanan, pastuh, hujung kiri, pastuh hujung depan, pastuh hujung belakang, macam mengelilingi tapak perkhemahan gituhh :).

Nie antara gambar-gambar mase eyda jadik sentrie :D

Aisyah ngan eyda :). Woaa, nampak macam kuih paauu lah pipi eyda dalam nie.
Bila kamera di depan mata, 'mata' satu lagih eyda buang ! ---> Spect ! :P
Bajet jadik sentrie wooo :D


no caption ! :P
Makhluk ape dibelakang tuhhh ? 

Pada pendapat korang , mata putih eyda jatuh kat mane ek ? :P Eh eh eh, nape hidung eyda jadik panjang dan lebar macam tuhhh ? :)
Rentas halangan.

Haa, untuk rentas halangan nie pulak, eyda takde gambar ye !
HARAP MAAF KESULITAN AMAT DIKESALI :D
Cewwahhh ^_^ v

Ohh yaa, eyda ade masuk juga pertandingan Merentas Halangan nie. Untuk pengetahuan korang pulak, eyda lah peserta yang paling last sekali dalam platun eyda tau. Alaaa, memanglah eyda tinggi, tapi eyda tak boleh lari laju sangat lah.Oh my Allah ! Memang malu sangat, dengan ex-dormate, ex-classmate, and ex-schoolmate --> Scipp :) Dorang sume sorak kan eyda mase eyda lari super laju woo :D. Heyy ! Everyone not perfect kan? Walaupon badan tinggi macam model International, *cewwah* tak bermakna boleh lari laju kan? 

 NOT EVERYONE IS PERFECT INCLUDE YOU !

Kawad kaki. 

Untuk pertandingan kawad kaki, sekolah eyda dapat tempat kedua je. Tempat pertama dah dibolot oleh ex-my-school --> Scipp ! :D

Ape-ape pon tahniah yee ! :D Nie gambar mase kawat untuk sekolah eyda ye :) Cer cari mane satu eyda?





Actually, eyda takde pon dalam gambar nie sume.
Well ~ nak buat macam mane, dah orang tak pilih kan ?
Mentang-mentang eyda tak se geng ngan korang kan ?
Tolong jujur dalam menilai sape sape pon boleh tak !
Mungkin, sikap korang yang macam tuh lah kita just dapat tempat kedua kan??
Eyda tak cakap kat sape2 ek, orang yang makan cili memang terasa pedasnye kan ? Lagi satu, kalau ade sape2 yang baca blog nie pastuh sebar ape yang eyda tulis dalam nie, eyda tak kesah pon okey? Nie blog eyda, nie pendapat eyda, so, sukati laa beb nak taip pasal ape pon kan ? :P

Okey, eyda rase dah tiba mase untuk eyda noktahkan entrie kali nie dengan serangkap pantun.

Pergi ke pekan membeli jamu,
Membeli jamu bersama ikan keli,
kesana kemari tidaklah jemu,
kalau blogwalking sudilah datang lagi.

Cewwahhh !
Jadi tak jadi tak?
Tak kesah lah jadi ke tak, asalkan eyda bahagia. Well, this is my blog okeyy ?
Hehe. Ohh yaa, jangan lupa komen ye !! Korang suka gambar eyda yang mane?

NOTA KAKI : Entrie nie banyak letak gambar kan? Heeee, takkan lah nak citer je memanjangkan kan? Hmm, sebenarnya, entrie nie ari Jumaat lagih, tapi saje tangan nak publish arini. Tambah lagi, kawan-kawan eyda yang menunggu entrie terbaru tentang eyda ! Cewwahh :D Thank you so much sudi support eyda dari belakang ye ! :D Love you all so much beb !
* sedih, sorang blogge yang kamceng ngan eyda dah ade gf woo ! :D
Kimy, gurau je ! Hehe, jangan marah ye ? -^_^- V peace !
SUKA ENTRIE NIE ?
JOM KOMEN RAMAI-RAMAI !
LIKE ENTRIE NIE ?
JANGAN LUPA SHARE !

0 orang doakan saya dapat 9A+ dalam SPM 2013 :) :

Post a Comment

KOMEN BERUNSUR NEGATIF TIDAK AKAN DILAYAN !!